Предстои първото издание на Finn gold cup Varna

827
0
Споделете

Една прекрасна инициатива, която цели да рестартира развитието на ветроходния клас Finn у нас, ще види бял свят в края на седмицата. Finn gold cup Varna е роден прочит на първенствата за ветерани (Master, Grand Master, Grand Grand Master, Legend и Super Legend) по света. Разликата е че на 10 и 11 октомври в акваторията на Варненско езеро ще стартират финисти в категориите Младежи, Мъже и Мастър (над 45 г.).

„Идеята е тази регата-среща на бивши и настоящи финисти да стане традиционна. Не само през есента, но и напролет. Не само във Варна. Изпратили сме покани до всички бивши финисти, силно се надявам това да даде тласък в развитието на този клас, в който България има успехи дори и на международна сцена”, сподели един от организаторите Георги Боев. В последните години мениджърът на Kiara hotels не пропуска да участва в регати на Finn от спортния календар на България.

Организатори на Finn gold cup Varna са СК Черно море Бриз Варна и Kiara hotels. Регата ще се състои в акваторията на Варненското езеро. Нощувките на участниците, които не са от Варна, са осигурени от спонсорите.

Програмата:

10 октомври, събота

10:00 ч.           Регистрация

12:00 ч.           Старт на I гонка за деня

18:00 ч.           Чеверме парти

11 октомври, неделя

11:00 ч.           Първи възможен старт на гонките за деня

17:00 ч.           Награждаване и закриване на регатата