Ветроходството е нелечима болест!*

1797
0
Споделете

Преди малко повече от месец, ветроходният отбор “Team Seasteps” започна подготовка за участие в първото си състезание. За кратко време тимът успя да привлече към каузата си генерален спонсор и партньори. Един от тях е и екипът на PR и маркетинг агенция PRFirm. Предлагаме ви интервюто на агенцията с Петър Димитров, ръководител и шкипер на “Team Seasteps”.

Здравейте, Петър. Бихте ли се представили с няколко думи?

Здравейте! Казвам се Петър Димитров, от Варна. Занимавам се с ветроходство от 37 години, като започнах на 6-годишна възраст.

Бихте ли ни разказали повече за Team Seasteps?

Team Seasteps е отбор официално създаден през 2017 г., но с дълга, неформална история. Това е така, защото с повечето от членовете на отбора сме заедно по състезания от години. Като професионален ветроходен отбор с ясна визия и цел, сме комбинация от ново поколение ветроходци и такива с доказан опит и топ резултати в представянето до момента.

Извън чисто състезателния елемент от дейността ни, сме маркетинг инструмент, който създава популярност и медийна стойност за нашите спонсори и партньори, както и инструмент за изграждане на дългосрочни взаимоотношения с фенове и потенциални клиенти.

Завърши регата “Кор Кароли 2018”. Какви бяха амбициите и до каква степен сте доволни от представянето?

Откровено казано, имахме по-високи очаквания. Бяхме малко под обичайното за нас ниво и резултатите го показват красноречиво – 5-то място в клас ORC A и 4-то място в клас IRC 1.

От друга страна, сме изключително доволни от резултатите и реалната стойност, която генерирахме за нашите спонсор и партньори: Мусала Иншурънс Брокер, Блек Сий Яхтинг и Юнитранс. Това до голяма степен се дължи и на работата ни с вас като наш партньор, за което ви благодарим.

Гледаме напред и се готвим активно за държавното първенство на килови яхти, кето стартира на 13 септември 2018 в Свети Влас.

Какви са предизвикателствата, пред които се изправяте в отбора?

Ветроходството е скъп спорт, изискващ относително големи ресурси, за да се случват нещата правилно. В тази връзка, насочваме усилия да открием, контактуваме и да работим с наистина качествени хора и компании. Бих откроил именно това предизвикателство като най-значимо.

Какви са наблюденията Ви за развитието на ветроходството в България?

Забелязвам рязък скок на интереса от страна на по-широката публика към ветроходният спорт, което ни мотивира допълнително да създаваме наистина качествен и атрактивен продукт, което е видно от нашите комуникационни канали.

Били ли сте на прага да се откажете от вашата кариера в даден момент?

Не, никога! Ветроходството е толкова завладяващ спорт, че веднъж започнеш ли, няма връщане назад. Обичам да казвам, че „болестта“ е нелечима и има само поддържаща терапия, а именно – повече тренировки и регати.

Какво бихте пожелали на настоящите и бъдещите привърженици на ветроходството у нас?

Пожелавам им повече атрактивни и зрелищни регати и в тази връзка апелирам да ни следят отблизо, защото ние предоставяме точно това!

Благодарим на нашите партньори от “Team Seasteps”, че ни се довериха и се надяваме, че това сътрудничество ще продължи още дълго.

* Заглавието е на nauticabull