БФВ с писмо до организаторите на ветроходна регата „Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020“

1437
0
Споделете

Само ден преди началото на ветроходната регата за килови яхти „Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020“, Българска федерация по ветроходство информира организаторите от яхт клуб „Порт Бургас“, че при неспазване на Наредба за провеждане на Националните първенства и регати (последна актуализация 24 ноември 2017 г. – бел.ред.) проявата ще бъде „изключена от Календара“. Писмото е с изходящ номер 62 от 5 август 2020 г. в него се казва (без редакторска намеса): „Бихме искали да Ви уведомим, че относно провеждането на Международна регата Порт Бургас организаторите са длъжни да спазват Правилата и Наредбите на Българска Федерация по Ветроходство, както и Закона за Спорта. Всички състезатели трябва да бъдат картотекирани и с платена картотека в клубове, които са регистрирани в новия Регистър на Министерство на Младежта и Спорта. Отговорността за спазването им е изцяло на организатора на регатата. При неспазването им регатата ще бъде изключена от Календара на БФВ. Моля да ни бъде изпратен списък с участващите клубове в регатата“.

За двете състояли се до този момент регати за килови яхти – „Калиакрия къп“ (20-21 юни) и „Порт Варна – Купи Дженерал Брокер“ (4-5 юли), от БФВ постави подобно искане само за втората с мотив „проверка от Министерство на младежта и спорта“.

„Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020“ ще се проведе от 6 до 9 август 2020 г. в акваторията на Бургаския залив, като стартовете ще са в зоната на централния плаж. За първи път любителите на този спорт ще имат възможност да проследят регатата на борда на кораба „Анастасия“ на 8 и 9 август. Събитието е част от месеца на ветроходството в Бургас.  До ранния следобед на днешния ден са заявени 18 яхти в клас ORC и 9 в IRC.

ПИСМОТО НА БФВ: 20200805_152147