Arrivederci, Баркър! Предстои интересен финал за Prada Cup

745
0
Споделете
30/01/21 - Auckland (NZL) 36th America’s Cup presented by Prada PRADA Cup 2021 - Semi Final Day 2 Dean Barker (Sailor - New York Yacht Club American Magic)

Италианският Luna Rossa Prada Pireli се наложи категорично с 4:0 победи над американския NYYC American Magic в полуфиналната серия на претендентите за 36th America’s Cup. Така воденият от Франческо Бруни и Джими Спитхил екипаж ще се изправи срещу британския INEOS Team UK на сър Бен Айнсли в спор за Prada Cup и правото да излязат на финал срещу защитника на Купата на 100-те гвинеи Emirates Team New Zealand.

Вторият ден от полуфиналите започна с перфектни условия за каране в залива Хураки край Оукланд. Luna Rossa Prada Pireli успя да извлече максимума от предимството си на „качване”. В същото време по-доброто водене на лодката на попътен не бе достатъчно на American Magic и логино италианците спечелиха гонката с 41 сек за 3:0.

Втората гонка за деня стартира при по-свеж с около пет възла вятър и очаквано агресивно каране на American Magic, водени от „местния герой” Дийн Баркър. След старта той тръгна в дясната страна на дистанцията, но още на първото пресичане бе зад Luna Rossa. Италианците методично увеличаваха аванса си за убедителна победа и в тази гонка за 4:0.

Финалът за  Prada Cup е между 13-22 февруари в серия до седем успеха. Победителят излиза на финал за America’s Cup срещу Emirates Team New Zealand в началото на март.