SSL с ръст на заявките за 2021 г.

168
0
Споделете
05/12/2014, Nassau (Bahamas), Star Sailors League Finals 2014, Day 3,

Огромен брой резервации за тренировъчни сесии на езерото Нюшател през 2021 г. отбелязва в месечния си информационен бюлетин екипът на Star Sailing League. Въпреки глобалната пандемия, през 2020 г. няколко отбора са успели да тренират на на борда на SSL47 в акваторията на езерото, където е разположена и централата на SSL: Франция, Полша, Естония, Гърция, Швейцария и България. Много други тимове са организирали обучения в своите страни (Унгария, Турция, Иран и др.).

Сесиите ще се провеждат в периода май – октомври, за който е предвиден и двуседмичен тест ивент SSL Gold cup през септември.

“2020 г. не ни даде много шансове да се срещнем, да тестваме способностите си и да се предизвикваме един друг. SSL продължава да работи, за да превърне SSL Gold Cup в това, което цели от създаването си – ветроходен вариант на Световното първенство по футбол, в който 56 държави на борда на 47-футови лодки, предоставени от организацията, да излъчат най-добрата ветроходна нация през май и юни 2022 г.”, се посочва в бюлетина.

Подбор на участниците в българския отбор по позиции на борда предстои да бъде извършен през декември т.г. Очаквайте подробности.

Снимки: SSL Newsletter November 2020