Rolex Sydney Hobart от I-ви ред

333
0
Споделете

Като деца се избивахме да си купим билет за кино на първите редове. По-евтинко някак – 0,15 лв., а и можеш „да събираш гилзите”. С нарастването на възрастта стремежът ни бе към последните редове и балкона, но това е за друга тема…

Уникална възможност да наблюдават от близо старта на 75th Rolex Sydney Hobart Yacht Race имат Кристина Баракова-Албу, съпругът и Адриан Албу и синът им Александър. От борда на семейната яхта Anka 1, носителите на преходната награда „Златен глобус Кор Кароли” през 2015 г. за плаването им от Карибския басейн до Австралия, имат щастието да наблюдават старта и летежа на Голямата петорка 30.48-метрови максита Comanche, InfoTrack, SHK Scallywag, Black Jack и Wild Oats XI.

Предлагаме на вниманието ви текст и няколко подбрани снимки, стигнали до нас от Кристина „Криша” чрез общ познат, известен и в българските ветроходни среди:

„Беше много вълнуващо и за нас. На старта вятърът бе 20 възла N и тези суперяхти се движеха със същата скорост под спинакер. Ние бяхме на „пеперуда” и правехме около 7 възла скорост. През нощта вятърът падна и запалихме двигателя. Като цяло това издание на регатата бе с много слаби ветрове, даже не знам как са стигнали повечето до Хобарт, за сметка на това бе рекордно горещо за Тасмания. Вятърът дори бе горещ и се очаква силен фронт, надявам се останалите да пристигнат благополучно. Поздрави и весела Нова година!”, пише Кристина.

Весело посрещане на Новата 2020 и от нас, уважаеми приятели! Дано бъде по-добра за всички!

P.S. Междувременно, победител по коригирано време стана екипажът на Ichi Ban (Мат Алън), триумфирал и през 2017.