Варна приема участниците в “Sailing on 3 Seas” през юли

1797
0
Споделете

Яхт клуб „Капитан Георги Георгиев Порт Варна” ще бъде домакин на един от общо четирите тренировъчни лагера по ветроходния проект “Sailing on 3 Seas”, партньори в който са Спортно училище “Морски спортове Тенерифе” и Морски клуб Сирос. Това стана ясно на днешната пресконференция в клуба домакин, от която по логистични причини (полет от Букурещ до Тенерифе) отсъстваха представители на испанският клуб.

След подписаното тристранно споразумение, тренировъчните лагери ще се състоят по следния график:

5 – 9 март в Тенерифе за класовете Optimist и Laser;

28 май – 1 юни в Сирос за клас Optimist;

През юли във Варна за клас Optimist;

8 – 12 октомври в Сирос за клас Laser.

Трите клуба ще участват във всеки лагер с по шест състезатели. Приоритет е равното участие на момичета и момчета. Критерий за подбор на състезателите в клас Optimist е мястото им в Националните ранглисти, докато съставът на лазеристите е ясен – Иво Филчев, Йоана Тодорова и Радослав Гвараилов.

По време на лагера във Варна е предвидена клиника за регатни съдии, мерители и жури. Домакините от яхт клуб „Капитан Георги Георгиев Порт Варна” ще направят всичко възможно да съгласуват с БФВ промяна в състезателния календар, за да може традиционната регата за детските класове да се проведе по това време.

Участие в клиниката е потвърдила и Конча Онтиверос – главен мерител на Европейското първенство за Optimist през 2017 г. в Бургас.

снимки: nauticabull и facebook