Силно време очаква участниците в “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020”

279
0
Споделете

Прогноза за запазване на вятъра от източна четвърт със сила около 20 възла, достигащ на поривите до 29-30 и през трите състезателни дни, обещава интересна надпревара между екипажите на над 20 яхти във ветрохдната регата “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020”. Днес по-голямата част от екипажите пристигат в Бургас, очаква се утре на тенхическата конференция да бъде обявена промяна в предварителната програма. Голяма е вероятността в петък и събота да се състоят двете офшорни гонки – 17 и 27 морски мили, а иншорните в неделя.

Във връзка с провеждащият се в Бургас “Spice Music Festival” и ограниченията в придвижването с автомобили в района на Пристанищен комплекс Бургас, Морска гара и района на ЯК “Порт Бургас”, организаторите на ветроходна регата “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп” 2020 информират за постигнати допълнителни споразумения с организатора на феста:

– всеки участник в регата ще разполага с гривна за преминаване пеш през територията на фестивала с цел напускане. Домакините предупреждават, че охраната на фестивала ще екскортира лица без пропуск, които не напуснат за продължителен период от време територията на събитието.

– автомобилите могат да се паркират на територията на яхт клуб „Порт Бургас” за целия преиод на регатата;

– движението на автомобили е допустимо за вход и изход между 0600 – 1500 часа всеки ден с издаден пропуск;

Опции за паркинг извън района на пристанищния комплекс:

– ще бъде отцепена най-дясната лента на ул. „Булаир”, която е в непосредствена близост до пристанището;

– Синя Зона в пристанищния район, зоната на Морска градина и хотел “Приморец”, както и в целия град, е безплатна през уикенда.

Регата “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020” е организирана от яхт клуб „Порт Бургас”, съвместно със ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”, Пристанище Бургас и Община Бургас.

Предварителна програма на регата “Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп”:

6 август, четвъртък

12:00-19:00    Регистрация и обмер

7 август, петък

08:00-09:30    Регистрация и обмер

10:30   Техническа конференция

13:00   Иншорни гонки

8 август, събота

TBA     Иншорни/Офшорни гонки

9 август, неделя

TBA     Иншорни/Офшорни гонки

TBA     Церемония по закриване на регатата