Размисли без страсти след LII Балканиада

540
0
Споделете

Формално, приключилата на 11 септември 52-ра Балканиада по ветроходство в Тиват, Черна гора, е най-успешната за нас през последните пет години. След като на форумите в Дольни Милановац‘2015, Палайя Фокайа‘2016, Текирдаг‘2017, Хиос‘2018 активът ни бе само по един медал, в Тиват имаме два! Диана Маркова и Радослав Гавраилов са четвърти при девойки и младежи и съответно осми и седми в общото на Laser 4.7. Девет наши Optimist-а в Gold fleet, от тях три в Топ 20, а 10-годишната Цвета Кирчева е шеста в U12.

С хубавото до тук! Тъмните краски не са толкова тъмни, но достатъчни за „лъжичка катран“. Господин президентът (председател на УС) не пропуска да подчертае колко добре работи с медиите, особено с местните. Но списъкът на българската делегация за Балканиадата в Черна гора сигурно е бил с гриф „Строго секретно“. На 3 септември официално поискахме да ни бъде предоставен състава за публикуване, познайте дали сме го получили. Или по-скоро, сме си го получили?

7 септември 2019, церемония по откриването. Всички делегации, с изключение на една, дефилират по екип. Познайте коя? За сведение, една фланелка тип Lacoste с трибагрениче и BUL на гърдите и надпис BULGARIAN SAILING TEAM на гърба излиза 15-тина лв. В най-лошия случай. 30х15=450 BGN. Множко ли са?

Както би казал култовият д-р Ненков: Що не си берете лайката!

Photo credit by Duško Miljanić