Алея Първа и Офицерския плаж приемат Laser Europa Cup Varna

518
0
Споделете

От 14 до 16 юни Варна за втора поредна година приема кръг от ветроходната Laser Europa Cup, част от календара на Европейската класна асоциация EurILCA. За разлика от 2018 г., когато участниците бяха в зоната за свободен достъп на Пристанище Варна, сега домакините от Община Варна и СК „Черно море Бриз“ са организирали лодъчния парк и регатен офис на Алея Първа и Офицерски плаж-Изток до втора буна. През трите състезателни дни гонките ще бъдат в акваторията на Варненския залив, информираха на днешната пресконференция в Юнашкия салон Кристиян Димитров от Дирекция „Спорт“ на Община Варна, председателят на УС на БФВ Росен Марангозов и съдията по ветроходство Тодор Иванов.

Както вече ви информирахме, заявени са 45 състезатели в класовете Laser 4.7, Laser Radial и Laser Standard от България, Румъния, Русия, Кувейт, Франция и Украйна, сред тях и европейската шампионка в подрастващия клас Александра Лукоянова.

Във връзка с кандидатурата на Варна Laser Europa Cup и през 2020 и домакинството на Европейското първенство през 2021 г., е необходимо осигуряването на нормални условия за над 250 състезатели – минимум два слипа за пускане лодките на вода, лодъчен парк, кранове за прясна вода и др. До края нагодината трябва да бъде готов и одобрен проект за строителство на база за водните спортове в града.

ПРОГРАМА:

14 юни 2019, петък

11:00 ч. Церемония по откриване

13:00 ч. Старт на първа гонка за деня

15 юни 2019, събота

11:00 ч. Старт на първа гонка за деня

16 юни 2019, неделя

11:00 ч. Старт на първа гонка за деня

18:00 ч. Церемония по награждаване и закриване