Vendée Globe, ден 6: В търсене на ъгъла

152
0
Споделете

Изпълнено със събития в двата полюса на емоции шесто денонощие изпратиха участниците в Околосветската ветроходна регата за едночленни екипажи Vendée Globe:

  • Чести смени в челото между Томпсън (HUGO BOSS) и Льо Кам (Yes We Cam!);
  • Емоционално завръщане на Жереми Бею (Chara) в Льо Сабл д’Олон с надежда за нов старт;
  • Проблеми с грота за Коджиро Ширайши (DMG Mori Global One);
  • Започна тактическа битка 480 мили западно от Канарските острови в търсене на благоприятен ъгъл.

Надпреваратата между лидерите бе с чести смени на водачеството, но според последните данни Алекс Томпсън (HUGO BOSS) отново е начело с аванс от двадесетина мили пред Жан Льо Кам (Yes We Cam!). Прогнозите са за предимство на Томпсън през следващите дни при истински вятър 100о.

Разочарован от повредите по Chara, но обнадежден и трогнат от топло посрещане в канала на Льо Сабл д’Олон, Жереми Бею вярва, че ще успее да се върне отново в надпреварата. Старта ще бъде затворен на 18 ноември, сряда в 14:20 ч. местно време.

За скъсан грот в горната му част и повредени лати информира екипът на DMG Mori Global One. Шкиперът Коджиро Ширайши е здрав и лодката не е в опасност, предстои ремонт и продължаване в състезанието.

Всичко за Околосветската нон-стоп регата за едночленни екипажи може да прочетете ТУК. Ние ще се стараем да ви поднасяме всичко по-важно от деня с прес-съобщенията от офиса на Vendée Globe, за които сме абонирани.