II Национален форум „Ветроходство в Черно море” 27 юни в ИУ-Варна

151
0
Споделете

Второто издание на Национален форум  „Ветроходство в Черно море”, организиран от Ветроходна академия „Кор Кароли“ в партньорство с Иконoмически университет-Варна, ДП „Пристанищна инфраструктура“, „MUSSALA“ – застрахователен брокер, Хотел и казино “Черно море”, MY POS, TOTAL E&P BULGARIA BV, IV Ceilings, Bon Marine, Блек сий яхтинг и Сдружение „За интелигентен растеж“ ще се състои на 27 юни, събота в зала АУЛА на Икономическия университет. Първоначално форумът бе насрочен за 4 април, но бе отложен заради епидемиологичната обстановка в страната.

Поради повишеният брой заразени с COVID-19 в последните дни, на форума строго ще се спазват всички противоепидемични мерки, като ще бъде запълнен до 50% от капацитета на Аулата при спазване на дистанция от 1,5 м, както и няма да бъдат допускани хора без маски или предпазни шлемове.

Форумът е насочен към широката публика и е подходящ за всички, като акцентът тази година е морската култура сред младите и възможностите на ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море.

Новото тази година е, че лекторите ще обсъждат морски теми в пет дискусионни панела, сред които изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти от Варна, Бургас, Балчик и Созопол; организаторите на регати за килови яхти в България; журито от конкурса за есе на тема “Морска култура-какво е това?”.

Специални гост-лектори са ръководните представители на ДП “Пристанищна инфраструктура” (Ангел Забуртов), ИА Морска администрация (Живко Петров) и Пристанище Варна ЕАД (Тихомир Тодоров). За официалното откриване на Форума е поканен кметът на Варна- г-н Иван Портних.

Ветроходна академия Кор Кароли кани всички любители на морето да присъстват на Форума, а освен, че ще имат възможност да задават въпроси и разговарят с лекторите, могат да участват в жребий за ваучер-подарък „Ветроходен курс”, като се регистрират на сайта, от където и да получат повече информация за пълната програма на Форума: www.corcarolisailing.org/forum_2020 . Входът е свободен!

Всяка година Форумът ще се провежда в различни градове, а в настоящата 2020 г. започва от Варна по повод честванията на 100 години от създаването на Икономически университет-Варна, като следващите години ще бъде в Бургас и София.