COVID променя и 41-ата церемония по връчване на ветроходния “Златен глобус – Кор Кароли”

251
0
Споделете

Мерките срещу разпространение на коронавируса, наложени у нас със заповедта на здравния министър, ще променят и провеждането на XLI церемония по връчване на на преходната награда “Златен глобус – Кор Кароли” за най-добро българско морско ветроходно постижение за годината. Ако не настъпи промяна, Фондация „Кор Кароли“ ще връчи наградата в тесен кръг на 20 декември, като се предвижда онлайн излъчване  – уебинар с видеоконферентна връзка.

Приза е учреден през 1980 г. от основателя на фондация „Кор Кароли“ инж. Борис Ганчев (5.08.1911 – 12.12.2008) в памет на капитан Георги Георгиев – първият българин извършил околосветско плаване с яхта, името на носителя ще се обявява по време на церемонията на 20 декември. Тогава се връчва и наградата „Тинко Трифонов” за журналистика на морска и ветроходна тематика реши да обявява решението си в последния момент.

Управителният съвет на Фондация „Кор Кароли“ припомня, че крайният срок за внасяне на номинации за “Златен глобус – Кор Кароли” 24:00 часа на 1 декември 2020 година.