Никола Попов: Приятно е да срещнеш познати тук на Rolex Middle sea race

1485
0
Споделете

От две денонощия (късният следобед на 12 октомври) българската яхта Blue Magic със собственик и шкипер Никола Попов е в столицата на Малта. Както вече ви информирахме Blue Magic ще стартира в 39th Rolex Midlle Sea Race на 20 октомври. Днес следобед Никола Попов бе любезен „да повдигне завесата” за читателите на nauticabull, дни преди началото на ветроходната регата:

„Blue Magic вече акостира в Ла Валета за участие в 50-ото юбилейно издание на регатата. Maлта ни посрещна дъждовно и още два дни напред ще бъде така. Настаниха ни на понтоните на Royal Yacht club Malta. Отдалеч се вижда празнично украсената марина с националните знамена по пилоните. Тази година е поставен рекорд по броя на участниците – общо 149 потвърдени до сега, от 30 страни. Ще има класиране по IRC и ORC, Blue Magic ще участва и в двете класирания – IRC 5, с най-много участващи лодки (27) и в ORC 5 с 19 лодки.

Приятно е да срещнеш познати ветроходци и лодки, с които се състезавахме на Трансатлантическата регата ARC и Карибската регата RORC Caribbean 600. Ще спомена Scarlet (Oyster 48) с шкипер Рос Апълби. Тази яхта осем поредни пъти печели Atlantic Rally for Cruisers в рейсър дивизията. Те са едни от фаворитите в нашия клас. Общо за регатата участват много силни и добре оборудвани лодки, които са неизменни участници на престижни регати, като с някой от тях сме били вече заедно на старт.

Откряват се Rambbler 88 (отново с амбиция да подобри собствения си рекордбел.ред.), Е1-VOR 70, Momo-Maxi 72. В нашата дивизия се очаква свирепа конкуренция”, заяви  Никола Попов.

Предстоящото участие на Blue Magic е трето българско в Rolex Middle Sea Race след 2014 и 2017 г. Екипажът е в състав: Никола Попов, Димитър Бочев, Йордан Леонов, Константин Стефанов, Кристиян Вълков, Петър Кирязов, Стефан Варадинов и Теодор Орлинов.

Заглавна снимка: Никола Попов

Портретна: Деница Павлова