Феерично откриване на “Купа Несебър 2018”, мъгла отложи стартовете

1325
0
Споделете

160 участника от 20 клуба от България и чужбина ще си оспорват отличията на ветроходната регата “Купа Несебър 2018”. Днес делегациите преминаха провлака до Стария град, с национални флагове и под звуците на фанфари в цветно шествие, информира пресслужбата на клуба домакин ОМК “Несебър 2000”. Мъглата, властваща по Черноморието тази седмица, отложи гонките от първия ден.
До неделя, състезателите в класовете Optimist, Laser 4.7, 420, Finn, Laser Standard, Laser Radial и 470 ще трябва да направят седем или осем гонки, за да бъде валидна регатата за Националните ранглисти.
“Несебър е град с много серизони традиции в този спорт. Нашата община е гостоприемна и ще се радваме, ако успеете освен до морето да се докоснете до историческите и културни места тук. Сигурен съм, че всички участници, които са тук ще представят достойно своите държави и градове“, каза при откриването кметът Николай Дмиитров. Гости на церемонията бяха управителят на Бургаска област Вълчо Чолаков, флотилиен адмирал Мален Чубенков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС и др.
Организатори на събитието са ОМК „Несебър 2000“ и Община Несебър.