2017 г. за ОЯК Созопол: Три титли и вечно недоволен треньор

2206
0
Споделете

Сезон 2017 в Общински яхт клуб Созопол започна с промяна. За треньор в клуба бе назначен младият и амбициозен Иван Василев, работил преди това в Туркменистан, ОМК Несебър 2000 и родния ЯК Порт Бургас. В края на сезона във витрината на ОЯК Созопол грейнаха три златни и един бронзов медали от Държавните първенства при подрастващите.

В клас Optimist шампион при девойките старша възраст стана Вея Рейзова, а при девойки младша – Вероника Кичикова. В клас Laser 4.7 Христо Нинов е със златен медал при младежите до 15 год., а Ралица Кичикова е трета при девойките младша. На Европейското първенство за Optimist в Бургас Вея Рейзова се класира 34-та при момичетата.

Ето и краткия коментар на треньора Иван Василев: „За представянето на отбора по-скоро оценка трябва да даде ръководството. Аз съм максималист и вечно не съм доволен – да речем, че е задоволително. Смятам че нашите състезатели имат потенциал и ще се постарая всички да го разгърнат. След края на активния сезон у нас ще тренираме в Созопол докато времето позволява. Планираме участия на регати в Гърция, но това са само планове”.