Ударна доза ветроходство за начало на август

1324
0
Споделете

Любимият на почти всички август стартира с изобилие от ветроходни регати у нас и по света. От днес до 12 август в Аархус, Дания са стартовете на Световното първенство за олимпийските класове. До края на тази седмица у нас почти едновременно ще „вървят” три регати – „Порт Бургас” за килови яхти, „Василико” за класовете Optimist и Laser 4.7, и „Русалка” за всички разновидности на Laser.

Днес първи на сцената в Аархус ще излязат състезателите в клас Finn, сред тях и нашият Анастас Петров. Програмата на всички наши представители на Hempel Sailing World Championships – първа квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.:

Finn, Анастас Петров – 2 до 9 август;

Laser Radial, Мариела Николова, Стефани Музакова – 3 до 10 август;

Laser Standard, Иво Тодоров, Любен енекеджиев  – 3 до 10 август;

IKA, Александър Бачев – 5 до 8 август

Също от днес, до неделя в Бургаски залив са стартовете от ветроходната регата „Порт Бургас”. Първото издание на знаковата за киловите яхти у нас надпревара е преди 25 години. Програмата предвижда иншорни и офшорни гонки до 5 август.

От петък до неделя, Царево ще бъде домакин на регата “Василико” за класовете Optimist и Laser 4.7 под егидата на Община Царево и Министерството на младежта и спорта. Регатата е естествен финал на работата на местния Морски спортен клуб „Сереко” с подрастващи по програма на ММС. Очаква се да стартират и представители на клубове от София, Варна, Бургас, Приморско и Царево.

Също от петък до неделя, ваканционно селище „Русалка” ще приеме участниците в традиционната регата за Laser Standard, Laser Radial и Laser 4.7. Организатро на надпреварата е Морски клуб „Компас” Варна.

Очаквайте информация и снимки за събитията! И-и-и… хубав и усмихнат август 😉