Тежък II етап раздели флотилията на XVII „Кор Кароли”

1647
0
Споделете

Тежки атмосферни условия – силен вятър N NW достигащ на поривите скорост до 30 възла, разбъркана насрещна вълна, подложиха на изпитание участниците във II етап от ветроходната регата „Кор Кароли” Свети Влас – Варна (45 NM, коеф. 2.0). След старта , даден от борда на баркентината „Калиакра”, се оформи група от 4-5 от големите яхти плюс 25-футовата UK Sailmakers, които със спинакери се отделиха от групата. Нос Емине обаче събра немалка част от флотилията за характерния за тук „нов старт”. След преминаването на Емине започна разкъсването на участниците, както и съобщения по УКВ за оттегляне от етапа. Тежкото време принуди седем яхти да се приберат в Св. Влас, Бяла и Варна на двигател.

Иначе за втори пореден път най-бърз бе екипажът на Windwalker (Александър Александров, ЯСК Несебър 2009), който си остава фаворит за приза за скорост „Синята лента”.

Днес 15 август, в Деня на Варна от 10:00 ч. е старта на последната гонка в залива на Морската столица.  XVII регата “Кор Кароли” 2017 ще завърши с награждаване на призьорите от 18:30 ч. на сцената на Пристанище Варна.

nauticabull

Със съдействието на „КМ и Д” ЕООД