С BSC Regatta приключи лагера в Малта за четиримата българи

1004
0
Споделете

С участие в Yachting Malta BSC Regatta приключи подготовката на Даниела Гочева (ОМСК Циклон Поморие), Александър Вангелов (ОВК Несебър 2000), Атанас Златев (ОМСК Циклон Поморие) и Тино Томов (ЯК Порт Бургас) в Малта. В продължение на седмица четиримата български състезатели Optimist тренираха в Malta Optimist Academy, организирана по идея на работещия от октомври 2018 г. в Birzebugga Sailing Team Иван Василев. Класиране от регатата ТУК.

„Проекта Malta Optimist Academy стартира и в клуба сме много доволни. МОА е моя идея, желанието ни е да утвърдим Малта като едно от най-добрите места за зимна подготовка за ветроходци от Европа. Зимата тук предлага комбинация от слънце, вятър и вълни, разполагаме с лодки за гостуващите отбори, амбициите са да се канят и някои от топ треньорите на Optimist”, сподели Василев.

Над 15 часа тренировки в условия на ветрове 18-30 възла съчетани с висока вълна, както и шест гонки в регата с участие на състезатели от Русия, Естония, Латвия и Малта са прекрасна основа за българските състезатели преди началото на сезона у нас. „Децата притежават огромен потенциал, мотивирани са и имат желание да научат нови неща”, добавя Василев.