Преди 2020 Optimist European: Словения с нови мерки против COVID, Порторож е „зелена зона“

1158
0
Споделете

Три дни преди началото на 2020 Optimist European Championship в Порторож (18-25 октомври), Словенското правителство обяви нови драстични мерки заради епидемията от коронавирус, съобщава агенция Макфакс. От петък, 16 октомври, се въвежда ограничаване на движението между червените статистически региони, които са общо седем. В тези региони носенето на маски ще бъде задължително навсякъде, ще се ограничи работата на определени дейности в сферата на услугите и спорта, а събирането на повече от десет души ще бъде забранено, съобщават словенските медии.

Тези мерки се въвеждат, след като в Словения през последните дни нараства броят на новозаразените с коронавирус. „Ние сме между оранжевата и червената фаза. В момента имаме седем статистически региона, които са червени, и пет оранжеви и жълти“, казва премиерът на страната Янез Янша.

„Град Порторож е в зелена зона за вируса“, съобщи за nauticabull треньорът на Малта Иван Василев, който вече пристигна в Словения с двама състезатели. „Всички са с маски навсякъде, но няма напрежение. Не зная как ще пристигнат другите отбори следващите дни“, добави той. В Порторож вече е един от нашите състезатели – Виктор Станоев. Останалите пет момчета и четири момичета – Васил Манев, Тодор Тузлуков, Александър Вангелов, Иван Найденов, Мариян Шангов, Цвета Кирчева, Даниела Гочева, Велека Костова и Кемала Парушева, заминават за Словения в събота. За шампионата са регистрирани 118 момичета и 162 момчета от и извън Европа.