Подалият оставка национален треньор на Optimist започва в Малта

2450
0
Споделете

Бившият треньор на националния отбор по ветроходство в клас Optimist Иван Василев започва работа в Малта в началото на следващата седмица. Василев е изкарал десетдневен пробен период в Bizerbbuga Sailing club Freeport, включващ работа със състезателите и участие в регата.
“Клубът започва работа по много амбициозен проект с млади състезатели. Хората са много добре настроени, мисля че и двете страни сме доволни след теста. Прибрах се за малко и на 16 октомври летя за Малта”, сподели за nauticabull Иван Василев.
В кариерата си той е бил треньор в родния си яхт клуб “Порт Бургас”, Туркменистан, както и в ОМК “Несебър 2000” и ОЯК “Созопол”. През последните години води националния отбор на Optimist на Европейските първенства в Италия, България и Холандия заедно с колегите си Йорданка Минкова и Коста Стергидов. През пролетта на тази година в писмо до УС на БФВ изрази становище по сформирането на националния отбор, а в края на август депозира оставка като пое отговорност за недоброто представяне на Евро 2018 и провалилото се участие на еврошампионата на Тим рейсинг.