Повреда на левия фойл спря полета на LinkedOut!

646
0
Споделете

Заемащият второ място във временното класиране на на Околосветската ветроходна регата нон-стоп за едночленни екипажи Vendée Globe Томас Рюан е получил повреда в крилото (фойла) на ляв борд. Това налага по-предпазливо каране или оставане на дрейф за оглед на пораженията. Според първоначална информация от Рюан, той няма до може да ползва фойла до края на регатата (остават над 19 000 мили до финала в Льо Сабл д‘Олон).

Около 02:00 ч. UTC днес, докато си е почивал, шкиперът е бил събуден от силен шум. При огледа на лодката той забелязва „големи пукнатини в шахтата на фойла на левия борд“. По-късно, дневна светлина, французинът установява че не нахлува вода в лодката, кладенецът е невредим, но крилото е напукано и структурата му е нарушена. „Чакам анализ от дизайнерите, може да се стигне и до рязане”, добавя разочарованият Рюан. Въпреки шока, шкиперът на LinkedOut остава позитивно настроен:

“Втори съм във Vendée Globe. От неделя насам се натрупаха малки проблеми, с които успях да се справя. Продължавам да се състезавам, дори и само с едно крило. Имам здрав фойл на десния борд, статистически погледнато той е по-важен в това състезание“.

Всичко за Околосветската нон-стоп регата за едночленни екипажи може да прочетете ТУК. Ние ще се стараем да ви поднасяме всичко по-важно от деня с прес-съобщенията от офиса на Vendée Globe, за които сме абонирани.

Челото на флотилията към 14:00 UTC на 25 ноември 2020

1. Чарли Далин (Apivia) 18968,2 nm от финала
2. Томас Рюан (LinkedOut) 70,6 nm от лидера
3. Жан Льо Кам (Yes We Cam!) 362,05 nm от лидера
4. Кевин Ескофие (PRB) 441,17 nm от лидера
5. Борис Херман (SeaExplorer-YC de Monaco) 465.78 nm от лидера

Снимка: © Thomas Ruyant/LinkedOut