Плеяда родни ветроходци очакват студентите от университетите във Варна

1591
0
Споделете

Близо сто студенти от университетите във Варна, на възраст между 18 и 29 г., ще имат уникална възможност да се включат в курс по ветроходство по проекта „Ветроходна академия” на яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“. В продължение на два месеца участниците в курса ще се срещнат и слушат лекции и морски истории от почетния президент на Българска федерация по ветроходство и международен съдия на World sailing проф. Камен Фильов и съдийствалата на Игрите в Рио’2016 шеф на родните арбитри Искра Йовкова. Студентите ще попиват знания от един от най-титулованите български ветроходци Михаил Копанов. Освен него, специално участие ще имат двама шампиони в Националния клас Conrad 25 Peterson Александър Калчев и Павел Дуков. Треньори и инструктори в проект „Ветроходна академия“ са Петър Димитров, Мартин Велков, Иван Георгиев, Александър Милев и Ивайло Танев.

Курсът е в две части – основи на ветроходството (теория и практика), килово ветроходство и регатно съдийство, а най-добрите и мотивирани ще завършат с участие в регата „Академика“ – едно от ключовите събития на „Варна-Европейска младежка столица 2017“.

Записване за участие в проекта – до 21.07.2017 г. на: http://www.yachtclubportvarna.com/?m=contact&tab=2  или в офиса на Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“  на Морска гара-Варна. Участниците в Проекта ще се включат в творчески ателиета за превенция срещу зависимости и агресия. Проект „Ветроходна академия“ се реализира по Национална програма за изпълнение на младежки дейности към Министерството на младежта и спорта.