Платната за Krone One са факт, часове по-късно COVID-19 отложи OSTAR за 2021

1076
0
Споделете

Днес пристигнаха дългоочакваните платна за ветроходна яхта Krone One, научи nauticabull от екипа. Платната са в София, но още днес ще бъдат изпратени със собствен транспорт до Бургас. Именно забавянето на комплекта платна бе причина за промяна в графика за отплаване на яхтата от Бургас за участие в Трансатлантическата регата за едночленни екипажи OSTAR.

„Нямахме официална информация до днес, че регата OSTAR’2020 ще бъде отложена заради COVID-19. Получих мейл от един от участниците, който сподели, че е възможен и такъв вариант. Най-вече заради финала в Нюпорт, Роуд Айлънд, след като САЩ въведоха забрана за достъп на тяхна територия и за лица идващи от Великобритания. Днес Мишо Копанов изпрати мейл до организаторите, очакваме официална информация и в същото време сме готови да отплаваме от Бургас следващите дни“, информира Румен Котов.

Часове по-късно, Royal Western Yacht Club публикува на страницата си официално съобщение за отлагането на регатата за 2021 г.

Припомняме, че Krone One бе пусната на вода на 10 март. Според предварителния график, квалификационното плаване от 500 мили с шкипер и единствен член на екипажа Михаил Копанов трябваше да бъде извършено до края на март. Най-късно на 6 май лодката и шкипера трябваше да са в Плимут. Старта на регатата по дистанцията Плимут – Нюпорт, Роуд Айлънд, бе насрочен за 10 май 2020 г. точно в 12:00 по Гринуич.