Оригами покана за тържествата по повод 40 години от плаването на капитан Георги Георгиев

2067
0
Споделете

Ръководството на яхт клуб „Капитан Георги Георгиев Порт Варна“ избра оригинален начин да покани варненци за отбелязването на 40 години от първото българско самотно ветроходно околосветско плаване на своя патрон с яхта „Кор Кароли“. Оригами-поканата е изработена като популярните от детството хартиени платноходки. В нея са описани и събитията на 29 и 30 декември във Фестивалния и конгресен център и Плувен комплекс „Приморски“ във Варна.

Във фоайето на ФКЦ-Варна ще бъдат разположени изложение на водни спортове, благотворителен сувенирен щанд в подкрепа на детската ветроходна школа към клуба и фотоизложба. Вечерта от 18:00 ч. в Зала 1 на Фестивалния е тържествения концерт и премиерата на документалния филм на Регионалния телевизионен център във Варна „Около света за 202 дни“, посветен на плаването на Капитана от Хавана до Хавана 20 декември 1976 г. – 20 декември 1977 г.

На 30 декември от 11:00 до 12:30 в басейн „Алекси Алексиев“ на плувен комплекс „Приморски“ състезателите на клуба ще направят демонстрации с ветроходни яхти от детските и олимпийски класове.