Опит + младост за страхотен дебют на младежите от „Ветроходна академия”

1900
0
Споделете

Петима от участниците в проекта „Ветроходна академия“, по който от две седмици се работи в яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“, направиха своя дебют в реални условия. Ралица Ласкова (ИУ) и Пламен Георгиев (ТУ) се включиха само в последния етап на XVII регата „Кор Кароли” на борда на яхта „Проксима” с шкипер Свилен Дойков. Останалите – Николай Атанасов (Нов Български университет), Деян Иванов (ВВМУ) и  Калоян Никитов (ВВМУ), не само изживяха незабравими четири дни плаване с четвърттонника Blue Eagle, но и стигнаха до второ място в клас ORC Conrad, като екипаж на опитните Петър Димитров и Стефан Стефанов.

„За тези 15 дни подготовка научихме страшно много нови и полезни неща. Малко ни бе тежко в силните времена на 14 и 15 август, но това е част от ветроходството и се радваме че се справихме”, коментираха младежите след награждаването. „Много добро представяне, очарован съм от желанието на младежите, дадоха всичко от себе си и резултата го доказва”, добавя шкиперът Петър Димитров. „Опит и младост – много добра комбинация, а и те се справиха чудесно. Когато има кой да им покаже какво и как се прави, всичко става супер”, завърши ко-шкипера Стефан Стефанов.

Проект „Ветроходна академия“ се реализира по Национална програма за изпълнение на младежки дейности към Министерството на младежта и спорта.