Община Бургас подпомага Михаил Копанов за OSTAR

919
0
Споделете

Община Бургас подпомага Михаил Копанов за участието му в тазгодишното юбилейно издание на трансатлантическата ветроходна регата OSTAR, стана ясно на днешната среща в Общината. На яхтата Krone One, освен националния флаг, ще се вее и знамето на Бургас.

“Пожелавам успех на господин Копанов, убедени сме в неговите способности. Неговото участие в регатата е една добра реклама на Бургас като морски град, който има традиции в морските спортове. Благодаря на яхт клуб Порт Бургас за подкрепата”, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Началната точка на OSTAR е Плимут, Англия с финал Нюпорт в САЩ. Това е трудно състезание по няколко причини:

“Първата от тях е, че ветровете в този район са насрещни и това затруднява управлението на плавателния съд. Опасност създават многото айсберги в района на Нова Скотия. По това време на годината те слизат на юг от Гренландия. Гъстите мъгли на някои места, както и големият брой риболовни кораби в района на Канада, също са сред препятствията по маршрута на ветроходците”, допълни Копанов.
Отплаването на Копанов и Krone One е планирано за 15 март. По време на плаването до Англия, Михаил Копанов ще извърши и квалификацията 500 мили като единствен член на екипажа.

снимки: www.burgas.bg, www.gramofona.bg