Конкурс за есе на тема „Морска култура – какво е това?“

796
0
Споделете

Ветроходна академия Кор Кароли обявява конкурс за есе на тема „Морска култура – какво е това?“, с цел се популяризира морската култура, да се съберат различни мнения и гледни точки, както на младите хора, така и на всички, имащи или нямащи досег с морето.

В инициативата могат да се включат всички, които да представят своите възгледи по темата без ограничение, като награди ще бъдат предоставени в две възрастови групи:

  1. От 16 до 29 годишна възраст;
  2. От 30 до неограничена горна възрастова граница;

Есето е препоръчително да бъде в обем максимум до 3 стандартни машинописни страници (5400 знака, включително интервалите), формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12 pt. Към всяко есе трябва да са изписани личните данни: три имена, възраст, адрес, телефон, електронна поща.

Крайният срок за получаване на творбите е само на e-mail: info@corcarolisailing.org до 10 октомври 2019 г. С подаване на есето, авторите се съгласяват есетата им да бъдат публикувани в интернет и социални мрежи, както и да се ползват и публикуват личните им данни към тях – имена и възраст.

Победителите ще бъдат наградени в Деня на Черно море – 31 октомври 2019 г. във Военноморски музей Варна и имената им ще бъдат публикувани на интернет страницата и Фейсбук страницата на Ветроходна академия Кор Кароли.

Награди са образователни и предметни – ваучери за ветроходни курсове по основи на яхтинга или спортно ветроходство (по избор) за 2020 г. Специални награди са предоставени от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ за двете възрастови групи. Наградите не са поименни и могат да бъдат предоставени на трети лица.

Журито, което ще оценява анонимно участниците, е в следния състав:

д-р Мариана Кръстева (Директор на Военноморски музей Варна, историк, изследовател);

Мариела Ганчовска (ръководител отдел „Връзки с обществеността и протокол“ в Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, поетеса);

проф. Камен Фильов (международен съдия в World Sailing);

Елица Виденова (ръководител „Връзки с обществеността“ към Икономически университет-Варна; журналист, поетеса);

Матей Тодоров (журналист);

Таня Чешмеджиева (БНТ 1, журналист);

Станислав Викторов (www.nauticabull.com; журналист, ветроходец);

Павлин Надворни (ветроходец).