Класната асоциация на „Конрад 25R” е факт

1728
0
Споделете

Четиринадесет от имащите право на участие 15 български яхти в клас „Конрад 25R”, създадоха Класна асоциация на сбирка в Несебър на 16 февруари. За председател на Управителния съвет е избран Даниел Николов (СК Черно море Бриз Варна), в състава му влизат още Михаил Копанов (ЯК Порт Бургас) и Иван Костадинов (СК Сереко Царево).

Следващо събиране на членовете на Асоциацията е насрочено за началото на март, по време на регата „3 март” във Варна. На него ще бъдат обсъждани промени в Правилата, както и участието в регати – като отделен клас или в общото класиране по хендикапните системи ORC и IRC. Има предложения и за нови регати за клас „Конрад 25R” – „Понтос”, „Порт Варна” и Купа на България, последната организирана от БФВ.

Изборът на УС до голяма степен е в противоречие с афишираните предварително намерения „… да са собственици и представляващи фирмите собственици на яхтите, или физически лица собственици на яхти”. Нещо повече, членове на УС на Асоциацията не са представили на събранието изискваните документи за собственост и трябва да го направят в срок до 20 февруари, сряда.

снимка: BUL Conrad 760 – 25R/Peterson 25