Иван Василев: С Birzebbuga Sailing Club идваме на „Купа Несебър” и „Бургаска ветроходна седмица”

1535
0
Споделете

Състезатели в клас Optimist от Birzebbuga Sailing Club ще стартират в две регати у нас в началото на сезон 2019 – „Купа Несебър” (25-30 април) и „Бургаска ветроходна седмица” (1-5 май), информира треньорът на малтийския клуб Иван Василев след края на Euromed Middlesea Mapfre Regatta. Регатата приключи на 22 декември в Малта, в нея участваха двама български състезатели – Виктор Станоев (ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна) заел 41-ва позиция и Мариян Шангов (ЯК Порт Бургас), който е 47-ми в Златна група (Gold fleet, 1-60 място).

„Обстановката тук е много добра, клубът е като едно голямо семейство. Имаме възможност да тренираме целогодишно, децата са много амбициозни и се раздават на максимум и закономерно имаме сериозен прогрес последните два месеца”, разказа Василев.

„Амбициозни и дисциплинирани деца, условия за каране целогодишно, пълна подкрепа от родители и ръководство – какво повече може да иска един треньор… Получи се страхотна регата с 11 гонки във слаб, среден и умерен вятър. Участваха много силни състезатели, водени от едни от най-добрите треньори. Много се радвам, че децата от моя отбор много бързо се сприятелиха с Мариян и Виктор. Планираме да караме на регатите в Несебър и Бургас догодина, ще се радвам да се видим там”, добави Иван Василев.

В Euromed Middlesea Mapfre Regatta участваха над 120 състезатели от Малта, Хърватска, Русия, Великобритания, Швейцария, Русия, Израел, Ирландия, ОАЕ, Лихтенщайн, Латвия, Унгария, Германия, Бермуда, Белгия, САЩ, Украина, Чехия и Италия.

КЛАСИРАНЕ