За по-малко пластмаса на яхтите призова организаторът на Kaliakria Cup 2020

1186
0
Споделете

Ограничаване до минимум ползването пластмасови чинии, чашки и прибори и ползването на лесно разградими такива, за това апелира на партито Kaliakria Cup Reloaded организаторът на регатата Ангел Лингорски в краткото си обръщение към стотиците участници и гости на надпреварата в Балчик. Домакините поставиха начало на кампанията с хартиени чаши и чинии и дървени прибори за хранене.

Призивът не е свързан с последните новини за откритите наскоро първи острови от пластмасови боклуци в Черно море. „Ветроходците, които използват най-екологичния движител – вятъра, сме длъжни да дадем пример. Може да е пренебрежимо малко, но все от някъде трябва да се започне“, сподели Ангел Лингорски.

Подобен апел преди години бе отправил създателят на преходната награда „Златен глобус” и учредител на Фондация „Кор Кароли” инж. Борис Ганчев (1911 – 2008). „Поласкан съм от сравнението. Бай Борис бе невероятен човек, ерудит, излъчващ класа. Имах щастието да работя заедно с него като ски учител“, добави г-н Лингорски.

снимка: Kaliakria Cup 2020