Започна третият международен детски лагер по проекта „Ветроходство на три морета”

1558
0
Споделете

От днес до 12 юли Варна е домакин на III Трети международен ветроходен спортен лагер по проект „Ветроходство на три морета” (“S3S – Sailing on Three Seas”), финансиран по програма Erasmus+ Sport. В лагера за клас Optimist участват 32 деца от България, Испания и Гърция. Предвидени са съвместни тренировки на вода, теоретични занимания, ветроходна клиника по Правило 42 за деца, треньори и съдии. Клиниката ще бъде ръководена от международния и олимпийски съдия Искра Йовкова.

Лагерът ще завърши с участие в Международната регата „Порт Варна”, със съдии от Гърция и Испания в Международното жури на вода.

В дните на лагера са предвиденипосещения на Археологически музей, Воененоморски  музей, пешеходна разходка из града, джип сафари в околностите на Варна, пиратско парти във Варненския залив. В тези дейности са поканени да се включат и всички деца от ветроходната школа на клуба, родители и членове.

Спортният лагер е трети от общо четири, планирани по проект S3S, финансиран по програма, финансиран по програма Erasmus+ Sport и е първи такъв за партньорите от ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”, Морски клуб Сирос и клуб Морски дейности Тенерифе. До момента в международните лагери са се включили над 60 деца.

Програма:

понеделник, 9 юли

10:00 – 11:00 ч. – среща на медиите с деца и треньори от Варна, Сирос и Тенерифе

11:00 ч. пускане на лодките на вода и Practice Race (тренировъчни гонки)

15:00 – 17:00 ч. клиника по ветроходство (Правило 42 и обмер)

четвъртък, 12 юли

19:00 ч. пиратско парти

20:30 ч. церемония по закриване на лагера