Една гонка и спортсменска постъпка закриха I „Св. Влас Къп“

978
0
Споделете

Само една гонка днес и общо четири в двата състезателни дни подредиха крайното класиране по класове и дивизии в първото издание на ветроходната регата за килови яхти „Свети Влас Къп 2020“, организирана от Venid Yacht и ОВК Несебър 2000, съвместно с Марина Диневи. Надпреварата бе генерална репетиция преди Държавното първенство за ORC и IRC (10-13 септември в Несебър).

Вторият ден започна с постъпка, заслужаваща адмирации в незнайно защо нагнетената атмосфера сред „киловаците“ в последно време. След като едва завърши една и не стартира в две гонки поради повреда в ликпаза, днес LZ yachting 1991 успя да стартира след спешен ремонт. „ Изказваме огромна благодарност на екипажа на Extasy, че ни предоставиха Tuff Luff-а си, както и на Калин Георгиев за доставката до Свети Влас и ценните му указания за монтажа“, се казва в краткото обръщение на LZ yachting 1991.

Поради заболяване на шкипера Богомил Пехливанов, екипажът на Phoenix не стартира днес. По-рано през деня той е напуснал лечебното заведение в Бургас в добро състояние и по думите му “ще стартираме на Държавното”.

В регатата участваха 11 екипажа от Балчик, Бургас, Варна и Несебър.

КЛАСИРАНЕ ПО ДИВИЗИИ

ORC A (6)

  1. Alexa X (Александър Александров (ЯСК Несебър 2009)
  2. Parea (Явор Колев, СКВ Ултрамарин Варна)
  3. Blue Magic (Никола Попов, МК Балчик)

ORC B (5)

  1. Nimana (Андрей Стафунски, СКВ Ултрамарин Варна)
  2. Kalina (Божидар Каракашев, ЯК Порт Бургас)
  3. Shimazen (Станислав Попчев, ЯК Порт Бургас)

IRC (5)

  1. Blue Magic (Никола Попов, МК Балчик)
  2. Alexa X (Александър Александров (ЯСК Несебър 2009)
  3. Espresso Martini (Павлин Надворни, ВА Кор Кароли Варна)