Дойна крава ли е ветроходния спорт? За Ти-знаеш-кой във Варна

796
0
Споделете

Да започнем от там, че Мариела Росенова Николова е едно прекрасно, слънчево и умно момиче от Варна. С прекрасно образование и спортни успехи на национално ниво, плод на нейния талант и безспорно на нейните учители в гимназия и университет, както и на доказани и квалифицирани (в първите й години в спорта) треньори. Мариела Николова може и трябва да стане посланник на десетилетната идея всички морски лица да са се занимавали с ветроходство в училище или в университета. Но Спортист №1 на Варна за 2020 г.?

Извинете – или критериите в класацията на Община Варна са паднали, или изобщо няма постижения в тази отвратителна и тегава COVID година, или Онзи-който-не-бива-да-се-назовава до такава степен е оплел Обществения съвет по спорт и съответната дирекция. Или просто целта е да се оправдаят средствата.

И пропагандната машина превръща първи места от кръговете на Laser Europa Cup през 2017-та (Констанца), 2019-та (Варна) и 2020-та (Варна) в „Победител в европейската купа в клас Лазер”. Елементарна справка в eurilca.com/europacup/results показва класирането. Във визитката за 2020 е добавено – „първо място държавно първенство”, „водач в националната ранглиста в клас Лазер Радиал 2020”. При 3-4 занимаващи се с Laser Radial у нас (обикновено просто записани да стартират) състезателки това не е толкова трудно. В противен случай посочените като нейни треньори през последните 2-3 години трябва да си хвърлят дипломите (кои?).