Ветроходство и история

1255
0
Споделете

Българското Черноморие със стотиците исторически забележителности от Яйлата до Синеморец, в симбиоза със спортното и туристическо ветроходство могат да дадат сериозен тласък за популяризиране на плаването под ветрила в България. За тази възможност намекна в изложението си пред участниците във форума „Ветроходство в Черно море” предприемачът и един от основателите на академия Кор Кароли Павлин Надворни.
“Навсякъде около нас е пълно с исторически забележителности, длъжни сме да помогнем за развитието на този вид туризъм. Ползите ще са за всички”, убеден е Павлин Надворни.
Тази идея може да бъде реализирана с минимални усилия и средства, на първо време организаторите на регатите в Балчик, Варна, Несебър, Бургас, Созопол, Приморско и Царево могат да поканят за свои партньори регионалните Исторически музеи.
Национален форум „Ветроходство в Черно море”, организиран от ветроходна академия „Кор Кароли“ със съдействието на ДППИ, ИУ-Варна, НСА “Васил Левски”, ПЧМВ, Бон Марин, Nokia, Black Sea Yachting се провежда днес във Варна. На 31 март 2019 г., форумът ще се проведе в София в аула „Максима“ на Национална спортна академия „Васил Левски”.