Ако някой е забравил…

1081
0
Споделете

В стила на Оскар Фингъл О‘Флаърти Уилс Уайлд – днес завърши Държавното първенство за килови яхти ORC и IRC. Защо?

Ако някой от организатори, домакини и спомоществователи е забравил, целите и задачите на този вид прояви са:  да развиват ветроходния спорт на национално равнище, да популяризират ветроходния спорт в Република България, да излъчат националните шампиони по ветроходство за съответната година, не на последно място – да се направи преценка за работата на треньорските, инструкторските и съдийските кадри по ветроходство.

Справка: Наредба на БФВ за провеждане на ДП и регати

  1. ЦЕЛ И ЗАДАЧИ

1.1. Националните първенства и регати по ветроходство, наричани по-долу за краткост прояви, имат за цел да развиват ветроходния спорт на национално равнище и да подготвят талантливи спортисти, които да представят Република България в международни регати, Световни, Европейски, Балкански и Регионални първенства и Олимпийски игри.

1.2. Проявите имат за цел да популяризират ветроходния спорт в Република България.

1.3. Проявите имат за цел да излъчат националните шампиони по ветроходство за съответната година.

1.4. Проявите имат за цел да се излъчи ранглистата на състезателите за съответната година, в съответствие с приетите критерии за съставяне и водене на националните ранглисти и определяне на националните отбори за 2018 година – Приложение № 1 и № 1a.

1.5. Проявите имат за цел да се направи преценка за общото ниво на спортистите, за развитието на учебно- тренировъчната, спортно състезателната и възпитателна работа със състезателите по ветроходство.

1.6. Проявите имат за цел да се направи преценка за работата на треньорските, инструкторските и съдийските кадри по ветроходство.