Първият ден на XXXIX „Бриз пролет” „на тъмно”, докога? (Обновена)

486
0
Споделете

По четири гонки за всички класове при хубав вятър през първия състезателен ден поставиха началото на 39-ото издание на ветроходна регата “Бриз Пролет” във Варна. Последната, за състезателите в класовете Laser Standard, Laser Radial и Laser 4.7, приключи около 18:30 ч. Пишем този материал малко след 20:00 ч., а предварителни резултати няма никъде!? Нито в сайта на клуба организатор и домакин, нито в сайта на федерацията, нито в една от медиите, за които председателят на УС на БФВ неведнъж се хвали че „… работим много добре с местните медии”.

Припомняме, че годината е 2019-та, векът – 21-ви. Година, в която Варна е „Европейски град на спорта“. И тук не става въпрос за някаква битка между конкурентни СМИ за това кой пръв ще публикува класиране. Отдавна тази надпревара е в миналото. Нещо повече, колкото и да не им се иска и да не им се вярва на някои, съществува колегиалност между медиите. В името на популяризирането на спорта ветроходство. Но да се върнем на темата – по-важното е треньори и водачи на отбори да имат в ръцете си някакво класиране, макар и неофициално, за да могат да направят елементарен разбор или тактическа подготовка за следващите стартове в събота и неделя…Да не говорим за елементарно уважение към състезателите, в т.ч. и най-малките, прекарали над пет часа във водата при хладничкото време днес.

Почти всички участници, треньори, родители са ходили и ще продължават да ходят на регати в чужбина. Почти всички, свързани по някакъв начин със спортното ветроходство, можем да дадем стотици примери за експедитивна работа по обработка и публикуване на резултати. По света, но не и у нас.

Първата регата за сезона е организирана от СК “Черно море Бриз” със съдействието и финансовата подкрепа на Община Варна и е част от програмата „Варна – Европейски град на спорта“.

P.S. Материалът е писан в 20:17 ч., половин час по-късно бяха публикувани резултати в страницата на БФВ

Програма:

6 април 2019, събота

11.00 ч. Първи старт за деня

7 април 2019, неделя

11.00 ч. Първи старт за деня

16.00 ч. Награждаване и закриване на регатата